БОГАТА ПРОЛЕЋНА СЕЗОНА ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web5
Током прва 152 дана текуће, 2024. године, Дом културе „Стеван Мокрањац“ приредио је или био домаћин чак 58 програма са преко 2.000 учесника и у свом простору угостио рекордан број (више од 14.000) љубитеља културних дешавања. Овако обиман културни садржај, са квалитетом као основим предусловом и завидним бројем учесника, а пре свега едуковане публике, резултат је изузетне организације рада у нашој установи културе. Великим залагањем малобројних, али стручних прегалаца који и најсложеније задатке обављају крајње савесно и професионално, Дом културе „Стеван Мокрањац“ наставља да успешно остварује своју мисију промотера истинских културних вредности у служби грађана општине Неготин.
Самостално, а повремено и као суорганизатор, Дом културе „Стеван Мокрањац“ је, у овом периоду, одабрао и реализовао 41 програм са близу 10.000 посетилаца. Смењивали су се на сцени Дома културе омиљени музички извођачи ( четири концерта), прваци српских глумишта (четири позоришне представе), врхунски инструменталисти, али и аматери као најбољи чувари народне традиције (7 концерата). На великом платну, све бројнија публика, имала је задовољство да ужива у врхунски квалитетним пројекцијама најновијих филмских остварења домаће и иностране кинематографије ( 19 пројекција), а изложбене галерије красила су дела познатих уметника.
Поред програма у сопственој организацији, Дом културе „Стеван Мокрањац“ је као и сваке године, широм отворио врата и на располагање другим организаторима уступио свој простор и пружао сву потребну техничку, организациону и логистичку подршку. На сцени је приређено осам академија општинских институција и организација, као и школских за обележавање значајних датума. Наш простор користила су и удружења за одржавање музичких фестивала ( четири концерта са 1.000 посетилаца).
Додатно ангажовање запослених у Дому културе, пре свих техничке екипе, изискује и одржавање генералних проба на великој сцени (било их је 16), као и редовних проба фолклорних ансамбала КУД „Стеван Мокрањац“.
Иначе, ударни месеци, од почетка године били су април и мај, када готово да није било дана да се у просторима Дома културе нису одржавали програми или пробе. У том периоду приређен је 31 програм са готово 4.000 посетилаца, док је, осим на програмима, још у 19 наврата на сцени, али и на терену, Дом културе био задужен за техничку подршку.
Овако богат и квалитетан петомесечни салдо резултата рада наше установе културе, послужиће нам као подстрек да, на задовољство наше цењене публике, тако и наставимо и са ванредним резултатима завршимо текућу годину, рачунајући и наш највећи и најзначајнии изазов, предстојеће 58. Мокрањчеве дане.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани