КАБАРЕ „ДА, ТО СУ БИЛИ ДАНИ“ ЗА ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ИГРАЊА ТРЕЋИ ПУТ У НЕГОТИНУ

web2

Неготинске “Мајске свечаности“ завршене су 30. маја музичко-поетским кабареом „Да, то су били дани“ у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Маестрални глумци Небојша Дугалић и Борис Пинговић, овај кабаре изводе пуне две деценије, а у Неготину су гостовали трећи пут. И како то песма каже: „и сваки пут као да је први“ радост на обе стране и код извођача, и у публици. Садашњи четверац који носи кабаре ужива у сваком тренутку на сцени, а додатно их мотивишу реакције из публике, аплаузи, осећај блискости и атмосфера која током два сата извођења програма завлада салом у којој су окупљене разне генерације.

Прво представљање било је у првим годинама играња када су наступали као двојац, а пре 14 година неготинска публика упознала је и проширену, већ годинама сталну, уметничку екипу у којој је једина дама и једини професионални музичар Нина Ћосић и бас гитариста Војислав Савић. За сво то време, како кажу, направили су 50 верзија овог кабареа. Основна је иста, али су увођењем нових нумера и стихова, давали програму нову димензију.

Кабаре је отворен извођењем Принцове „Пурпурне кише“ а током пуна два сата ређале су се незаборавне композиције Џоан Џет, „Ваја кон Диос“, али и „Бијелог дугмета“, „Азре“, група „Леб и сол“ и „Лутајућа срца“, Арсена Дедића, поезија Душка Радовића, Матије Бећковића, Душка Трифуновића, као и стихови Бориса Пинговића и анегдоте из живота наших великих песника, писаца и глумаца.

 Пред крај програма Небојша Дугалић је публику додатно разгалио својим инструменталним извођењем композиције „Зајди, зајди“ на окарини.

 „Увек је јако лепо у Неготину. Ово је град који има озбиљну музичку традицију и лепо је када се баш у овом поднебљу догоди нешто што људи приме тако здушно“, рекао је по завршетку кабареа Небојша Дугалић, а цела екипа се захвалила неготинској публици на топлом пријему.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани