ПРЕКО ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКТЕ ДОМА КУЛТУРЕ

Дом културе „Стеван Мокрањац“, од почетка године, аплицирањем на конкурсе различитих министарстава, из републичког буџета обезбедио је 6,1 милион динара за реализацију својих пројеката. Највећи део средстава, укупно 5,6 милиона, за четири пројекта, донираће Министарство културе, док је 500.000 обезбедило Министарство за бригу о селу. Дом културе „Стеван Мокрањац“ очекује средства од Министарства културе и Министарства правде, за конкурсе чији резултати још нису објављени.

Појединачно, највећи износ од 3,5 милиона динара, Дом културе „Стеван Мокрањац“ добио је путем конкурса „Градови у фокусу“ и то за замену светларника на источном и западном фасадном зиду централног објекта на Тргу Стевана Мокрањца.

На Конкурсу за финансирање или суфинансирање проjеката из области уметничке игре – класичан балет, народна игра, савремена игра (стваралаштво, продукција и интерпретација) за пројекат „Унапређење техничких капацитета за потребе реализације програма“ Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин обезбедио је милион динара.

 

Министарство културе (Сектор за савремено стваралаштво), преко Конкурса из области дигитализације савременог стваралаштва у Републици Србији у 2024. години, за пројекат „Музичка ризница“, Дому културе „Стеван Мокрањац“ определило је средства у висини од 600.000,00 динара. Исто Министарство, овога пута преко Сектора за заштиту културног наслеђа и дигитализацију, путем конкурса „Дигитализација из области културног наслеђа у 2024“, за пројекат „Културно наслеђе града Неготина са мобилним апликацијама – Спомен соба Ђорђа Станојевића и других значајних Неготинаца, Легат Радислава Тркуље и винска култура старог Неготина, одобрило је нашој установи културе још 500.000 динара.

Министарство за бригу о селу, за пројекат „Михољски сусрети села 2024“, Општини Неготин која је конкурисала у сарадњи са Домом културе, доделило је 500.000 динара.

Дом културе „Стеван Мокрањац“, још увек очекује додатна средства од Министарства културе по Конкурсу за финансирање или суфинансирање проjеката у области музике (стваралаштво, продукција, интерпретација), чији резултати нису објављени. Такође, очекују се и резултати Конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, Министарства правде.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани