„КЛАСИКА У 11“ – ВЕСНА ГАРАБАНТИН, ВИОЛОНЧЕЛО; МИЉА ВИДЕНОВИЋ, КЛАВИР;

web3

Трећег фестивалског дана 58. „Мокрањчевих дана“ у оквиру програма „Класика у 11“, концерт за виолончело и клавир у холу Дома културе приредиле су професорке Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, Весна Гарабантин и Миља Виденовић.Дуо, Весна Гарабантин (виолончело) и Миља Виденовић (клавир) извео је „Adagio i Allegro“, Роберта Шумана, „Nocturno“ Петра Илича Чајковског , „Vocalise“ Сергеја Рахмањинова и „Allegro Appassionato“ Сен-Санса.

Весна Гарабантин завршила je основну и средњу музичку школу „Исидор Бајић“ а потом и основне и мастер Академске студије у Новом Саду у класи Имре Kалмана. Током свог усавршавања , стекла је много искуства у свирању камерне и оркестарске музике. Од 2017. године ради као наставник виолончела и камерне музике у УШ “Стеван Мокрањац” у Неготину. Редовно наступа на свим културним неготинским манифестацијама.

Миља Виденовић, мастер и основне студије завршила у класи проф Рите Kинке на Академији уметности у Новом саду. Од 2010. године ради у настави клавира Уметничке школе “Стеван Мокрањац” у Неготину. Kао клавирски сарадник наступала је у широм Србије, у Мађарској и Румунији, а од румунског Министарства просвете похваљена је за допринос у пограничној сарадњи из области културе и уметности.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани