“КЛАСИКА У 11“: „ФЛАУТИНО ЛОЛА КЛАСИК“ И ЉУБИША ЈОВАНОВИЋ

web2

После концерта приређеног у неготинском Дому културе, ансамбл „Флаутино Лола класик“ са уметничким директором и руководиоцем Љубишом Јовановићем, отворио је програм четвртог фестивалског дана, наступом у центру Мокрањчевог града у оквиру програма „Класика у 11“.

 „Лола класик“ оформљен је 2010. године у оквиру Аматерског културно-уметничког друштва „Лола“ и броји више од 60 чланова (из три различите музичке формације – гудачког оркестра, ансамбла флаута и оркестра кларинета) које чине млади уметници, ученици београдских средњих школа и студентиФакултета музичке уметности. Репертоар ансамбла креће се од класичнедо савремене музике, укључујући и дела српских композитора.

 „Флаутино Лола класик“ је 2019. године гостовао у Ђингдау у Кини изводећи дела Баха и Енрика Јосифа на једном од највећих флаутских фестивала данашњице.

 За наступ на отвореном у Неготину одабрали су музику Боамортјеа – Концерт у А-молу и „Алеманду и Рондо“, „Бадинери“ Баха, „Интермецо“ Маскањија, затим „Летњи дан на планини“ Боце и „Крцко Орашчић“ и „Игра пажева“ Чајковског.

 Ансамбл „Флаутино Лола класик“ наступио је у саставу:

Сања Марић, Нађа Пушкаревић, Нина Героски, Страхиња Радоичић, Маја Јовановић, Тамара Живковић, Петар Кадијевић, Ангелина Гриеко, Наталија Дорић, Ива Мијаиловић, Марија Варагић, Наталија Којичић, Биљана Беара (пиколо), Јелена Шаренац Шпановић (алт флаута), Богдана Меденица (бас флаута), Драгош Тамбурић (виолончело)

 

 

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани