25. ОКТОБАР – ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“ У ЗНАКУ ПРОМОЦИЈЕ ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ

web_Badem
web_Izlozba
Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину обележиће свој Дан програмима које реализује у сарадњи са дугогодишњим сарадницима – организовањем промоције документарног филма „Цркве брвнаре у Неготинској Крајини“ и изложбом радова са прошлогодишњег зајечарског Сабора ликовних уметника.
Први програм најављујемо за 25. октобар 2024. у 18 сати, када ћемо у сарадњи са Еколошким удружењем „Бадем“, у галерији Дома културе, представити ново документарно остварење мр Данила Петровића „Цркве брвнаре у Неготинској Крајини“ која доноси получасовну филмску причу о споменицима културе и црквама у Брестовцу (1798), Поповици (1807) и Трњану (1829).
Настављајући успешну сарадњу са Народним позориштем Тимочке Крајине – Центром за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару за 19 сати, у галерији Дома културе, најављујемо отварање изложбе радова са 29. Сабора ликовних уметника који је прошле године окупио 10 уметника различитих генерација и ликовних техника и поетика. Љубитељи уметности биће у прилици да виде радове: Драга Симића, Ђорђа Симића, Јоване Станчић, Мирољуба Сретеновића, Миливоја Штуловића, Луке Дедића, Олге Михаиловић, Недима Хаџи Ахметовића, Милице Живадиновић и Љубице Недељковић.
Добродошли!
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани